Intr-adevar, ciocolata e delicioasa, dar sunt multe lucruri pe care nu le stiai despre ea .

 

 

w560xh316_ciocolata2

1. Olmecii, o populatie din Mexic, mancau ciocolata acum 1000 de ani. Ciudat, dar adevarat!

2. Maiasii obisnuiau sa bea ciocolata lichida in timpul ceremoniilor nuptiale, logodnelor, botezuri si chiar inmormantari.

3. Anumite sortimente de ciocolata pot fi foarte scumpe, dar stiati ca boabele de cacao erau folosite ca moneda de schimb de azteci si maiasi?

4. Cine s-o fi gandit sa solidifice ciocolata? Calugarii mexicani, in secolul al XVIII-lea, au creat si exportat produse din ciocolata, pentru a strange bani pentru manastire.

5. Ciocolata poate contine 500 de arome! Nici nu e de mirare ca e atat de buna. Vanilia nici macar nu se apropie de aceasta cifra.

6. Imparatul mexican Montezuma obisnuia sa bea ciocolata inainte sa mearga la harem. Cum ciocolata te face sa te simti bine, e considerata un afrodisiac.

7. Pentru scenele de groaza din filmul Psycho, regizat de Alfred Hitchcock, s-a folosit sirop de ciocolata, nu sange!

8. Ciocolata a renascut in 1879, cand Daniel Peter si Henre Nestle au introdus sortimentul cu lapte. In acelasi ai, Rudolphe Lindt a introdus o modalitate de procesare care facea ciocolata fina.

9. Napoleon isi lua cu el provizii de ciocolata in timpul campaniilor militare. Asta e dovada clara ca ciocolata creste energia si reface carbohidratii.

10. Ciocolata nu poate fi acuzata ca ar creste colesterolul din sange! S-a demonstrat stiintific!

Anunțuri