Pe vremea cand „serul adevarului” nu exista, metodele de obtinere a informatiilor valoroase implicau multa violenta. Uite 10 metode groaznice de tortura folosite in toata lumea .

1. Scaunul cu spini
Cel mai des acest scaun era folosit de catre spanioli, care in aceasta privinta au avut foarte multa imaginatie. Au existat 2 variante faimoase ale acestui scaun.

top-12-metode-groaznice-de-tortura-2-dintre-ele-au-fost-foarte-populare-in-tara-noastra

2. Frangerea gatului
Pana in 1978, in Spania s-a utilizat o metoda deosebit de dura, ce consta dintr-un colier metalic ce se punea in jurul gatului si apoi se strangea gradat cu un surub.

Garrote_Execution_-_1901

3. Jupuirea
De foarte multe ori cred ca ati auzit de expresia „te jupoi de viu”. Aceasta are originea in perioada Evului Mediu cand aceasta practica reprezenta o metoda de tortura destinata celor care se impotriveau cu vehementa.

5

4. Taurul de metal
Taurul era construit din metal masiv pentru a conduce mai usor caldura. Sub el se facea un foc zdravan. Victima intrata cu forta in taur avea niste stari speciale. In alta ordine de idei, il cam treceau caldurile si apoi ardea de-a dreptul ca o friptura intr-un cuptor.
Mai mult chiar, taurul scoate si un fum cu un miros groaznic pe nari .

t

5. Trasul in teapa
Metoda brevetata pe la noi de catre Vlad Tepes a fost de multe ori imprumutata si pe alte meleaguri. Foarte apreciata pentru eficienta. Procesul implica infigerea unui tarus inalt si foarte ascutit prin anusul celui torturat, dupa care greutatea corporala facea totul. Moartea survenea tarziu si in chinuri groaznice.

teapa_42541300

6. Fiertul de viu
In foarte multe desene animate exista scene cu canibali care fierbi oameni. La prima vedere pare o joaca, dar in realitatea aceasta era o masura de tortura greu de suportat.
In Evul Mediu, in functie de cat de grava era pedeapsa, un individ putea fi mutilat sau omorat prin aceasta metoda.

maxresdefault

7. Trasul pe roata
S-a practicat din Evul Mediu si pana in secolul XIX, in multe tari din Europa si fireste si in Romania. De regula, un tambur prevazut cu spini trecea peste victime, dinspre picioare spre cap
Durerea groaznica ii facea pe unii sa spuna totul. Roata inainta, strapungand organele vitale si omorand victima.

60612112

8. Cele 1000 de taieturi
Numita si metoda Lingchi, acest tip de tortura avea drept scop educarea populatiei.
S-a practicat din anul 900 pana in 1905 in China si in general celui torturat i se taiu bucati de carne din corp cat timp statea legat foarte bine de un tarus de lemn.

Moartea-prin-1000-de-taieturi

9. Spargatorul de capete
Spargatorul de capete era larg raspandit, fiind mai ales prezent in arsenalul Inchizitiei. Metoda era simpla, barbia se fixa pe un suport, iar fruntea intra intr-o cupola metalica prinsa cu un surub.
Calaul rasucea surubul pana cand dintii celui torturat cedau, sfaramand mandibula. Cel torturat murea in chinuri groaznice.

3259_2_1260458074

10. „Para Durerii”
Avand forma de para, aceasta ustensila era de obicei folosita pentru torturarea homosexualilor. Para se introducea in anus si ulterior era actionata de o manivela, deschizandu-se ca o floare.
Operatiunea aducea in general mutilari care provocau moartea in chinuri groaznice.

default

Anunțuri