– Pe primul loc se află rapperul american P. Diddy, pe numele real Sean Combs, a cărui avere se ridică la aproximativ 550 de milioane de dolari. Marea parte a veniturilor sale provine din investițiile în brandul de vodcă Ciroc, din lansarea liniilor sale de articole vestimentare Sean John şi Enyce, din încasările aduse de casa lui de discuri Bad Boy .

sean-combs-p-diddy_1a14f3f69f


– Jay Z ocupă poziția a doua în topul Forbes, acesta însumând în conturi peste 460 de milioane de dolari. Banii sunt proveniți din producerea și compunerea pieselor pentru artiști celebri. Spre deosebire de rapperii din genetrația sa, Jay-Z susţine concerte şi turnee .

RTEmagicC_jay-z.jpg

 

– În top, pe locul al treilea îl găsim pe Dr. Dre, cu o avere de 270 de milioane de dolari. Acesta a vândut în august 2011, producătorului HTC, contra sumei de 300 de milioane de dolari, 51% din acţiunile companiei Beats Electronics, înfiinţată în 2008 de Dr. Dre şi directorul casei Interscope Jimmy Iovine.

RTEmagicC_dr.dre.jpg

 

– Deși nu este atât de cunoscut precum colegii săi de top, rapperul Bryan „Birdman” Williams se situează pe poziția a patra, strângând 125 milioane de dolari în 2012. El a înfiinţat casa de discuri Cash Money Records, unde îl are asociat pe fratele său, Ronald „Slim” William .

RTEmagicC_bryan-birdman-william.jpg

 

50 Cent , Curtis Jackson pe numele din buletin a strâns o avere de 110 milioane de dolari. Rapperul a câştigat 100 de milioane de dolari din vânzarea acţiunilor pe care le deţinea în compania Vitaminwater, în 2007. Sume substanțiale i-au venit din vânzări de discuri şi de articole vestimentare, concerte, turnee, din rolurile din filme, jocurile video în care apare ca personaj, linii de pantofi şi volumele sale de memorii, dar şi o nouă linie de căşti. În paralel el a investit destul de mult în lucrările de renovare ale locuinţei sale, care a aparținut în trecut lui Mike Tyson.

RTEmagicC_50-Cent.jpg

Anunțuri