-Berea, candva bautura barbatilor, din ce in ce mai aproape de gusturile femeilor, se leaga, in realitate, mult mai mult de existenta sexului frumos. Producerea acestei bauturi pare a fi o meserie veche de cand lumea, iar placerea de a o degusta asemeni.

-Astfel, conform Huffington Post, cea mai veche reteta scrisa se refera la bere, avand o vechime de 5.000 de ani. Se afla pe o placuta de piatra si a fost scrisa sub forma unui cantec.

-Ben Franklin spunea despre bere ca „este dovada ca Dumnezeu ne iubeste”. Nu toata lumea stie ca femeile au fost primii producatori de bere.

-Sase dintre tipurile de hamei folosite la producerea acestei bauturi fac parte din aceeasi familie cu marijuana. In lume exista circa 400 de tipuri de bere.Imagine

Fobia de a vedea paharul gol

-In mod paradoxal, exista si o fobie legata de bere, insa aceasta se refera la teama de a vedea paharul gol si se numeste Cenosillicafobie.

-Cea mai scumpa bere din lume se numeste Vielle Bon Secours, costa 1.000 de dolari sticla, si se comercializeaza intr-un bar londonez, Bierdrome.

-Berea contine aproape toate mineralele necesare supravietuirii. In Europa Evului Mediu, nu doar adultii consumau bere, ci si copiii, din moment ce licoarea era perceputa ca un aliment, o excelenta sursa de energie.

-Te face mai destept, protejeaza oasele si previne pietrele la rinichi

-In vremuri moderne, un raport publicat in New England Journal sustine ca femeile care consuma bere moderat au capacitati cognitive superioare celor care nu au acest obicei.

-Un alt studiu publicat de American Journal of Epidemiology arata ca aceeasi bautura previne formarea pietrelor la rinichi. Cercetarea a aratat ca fiecare sticla de bere consumata zilnic reduce riscul cu 40%.

-Aceeasi licoare pare sa protejeze si oasele, gratie siliconului continut, arata o alta cercetare publicata de American Journal of Clinical Nutrition.

-In trecut, producerea berii era considerata o ocupatie nobila si eleganta pentru femei. In Peru antic, fabricile de bere angajau doar femei din inalta societate, obligatoriu frumoase.

-De altfel, in Egipt antic, era interzis prin lege barbatilor sa produca si sa comercializeze bere.

Ratie obligatorie de bere

-In secolul XIX, in Munchen, Germania, mamele beau circa 7 tapi de bere pe zi, avand convingerea ca aveau nevoie de ea „ca de apa” pentru a-si alapta copiii.

-Se spune ca regele babilonian Hammurabi decretase ca fiecare persoana va avea o ratie zilnica de bere in functie de statut. In acea vreme, femeile care serveau bere proasta riscau sa moara inecate.

-Republica Ceha are cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor in ultimii ani. Insa din urma vine, insetata, China, piata cu cea mai rapida crestere din lume.

-Primele doze de bere au aparut in 1935, cand oamenii nu mai voiau sa mearga in taverna, ci preferau sa-si ia cu ei bautura acasa.

Avem si o melodie specific romanesc reprezentativa 🙂 . TRAIASCA BEREA – Spitalul de urgenta .

Anunțuri