Iata mai jos, un top al unora dintre evenimentele care au marcat de-a lungul timpului istoria omenirii, prin efectele pe care le-au avut, dar mai ales prin cauzele absolut intamplatoare care le-au provocat.

   – “Potopul” de bere de la Londra

ImagineImagineImagine La 16 octombrie 1814, un cazan de bere de la o fabrica a unei companii din Londra a pocnit. Berea s-a revarsat provocand sfaramarea unui alt cazan. Rezultatul? Aproape 20 de tone de bere au inundat strazile Londrei. Valul de bere a distrus doua locuinte si a dus la moartea a opt oameni.

    – Regele „torta”

Regele Carol al VI-lea al Frantei a vrut sa aniverseze casatoria cu Regina Isabeau de Bavaria intr-un stil cu totul inedit. Carol a avut minunata idee ca el, impreuna cu alti cinci prieteni ai sai, sa se deghizeze in salbatici. Asta nu ar fi fost nimic daca nu s-ar fi dat cu catran si daca nu si-ar fi pus niste pene, ca sa para cat mai reali.

Cei sase au intrat in camera de bal si toate ar fi fost cu siguranta amuzante, daca unul dintre participanti nu ar fi vrut sa-I vada mai de-aproape. Asa se face ca s-a apropiat prea tare cu o torta aprinsa de ei. Au luat foc instantaneu.

Regele a fost salvat de Jeane de Boulogne care si-a aruncat vestimentele peste el, stingand flacarile. Un alt barbat s-a salvat dupa ce a reusit sa se arunce intr-un butoi cu apa. Ceilalti patru nu au fost la fel de norocosi. Doi au ars de vii, iar doi au murit cateva zile mai tarziu, din cauza ranilor.

   – Tusea lui Napoleon

Se spune ca Napoleon, in timpul unei puternice raceli, a ordonat, accidental, executarea a 1.200 de prizonieri. Ofiterii sai asteptau ordine de la imparat cand acesta a fost cuprins de un acces de tuse. Napoleon ar fi strigat atunci: “Ma sacre toux!”, adica “Tusea asta blestemata”. Cuvintele lui au fost, insa, intelese gresit: “Massacre-tous!”, adica “Masacrati-i pe toti!”. Acest incident ar fi deschis cu siguranta lista, daca episodul ar fi fost dovedit. Asa, ramane doar o legenda.

Anunțuri